A tartós siker kulcsa: Megfelelő emberek a megfelelő helyen

Napjainkban a vállalatok sikere nem csak azon múlik, hogy mennyire innovatívak vagy milyen termékeket/szolgáltatásokat kínálnak, hanem azon is, hogy milyen emberek dolgoznak számukra és hogyan tudják őket hosszú távon motiválni és megtartani.

A munkaerőpiac gyors változásai, a generációs eltérések és az elvárások folyamatos átalakulása mind-mind olyan tényezők, amelyekkel a vállalatvezetőknek nap mint nap szembe kell nézniük. A munkavállalók megtartása és a fluktuáció csökkentése manapság nem csupán HR feladat, hanem stratégiai kérdés is.

Mikor rábukkantam a Kogwheel csapat assessment center szolgáltatására, rögtön láttam a benne rejlő értéket. Nem csak azzal segített, hogy objektíven láthattam, melyik munkatársam milyen kompetenciákkal rendelkezik, hanem azzal is, hogy hol vannak a fejlesztési pontok, és hogyan tudom őket hosszú távon motiválni és megtartani.

A rendszeres értékelés és az egyéni fejlesztési tervek segítségével a munkavállalóim nem csak azt érzik, hogy értékelik őket, hanem azt is, hogy a vállalat valódi karrierlehetőséget biztosít számukra. Ezzel a módszerrel nem csak a munkavállalói elégedettség növekszik, hanem a vállalat hosszú távú sikerének alapjait is megszilárdítjuk.

A Kogwheel csapatával való együttműködés azóta is tart, és személyes tapasztalataim alapján állíthatom, hogy a szolgáltatásukkal nem csak a munkaerőhiányt és a fluktuációt tudjuk kezelni, hanem valódi, hosszú távú partnert kaptunk a munkaerőpiaci kihívások kezelésében.

Ha valaki hosszú távú, fenntartható megoldást keres a munkaerő megtartására és fejlesztésére, akkor a Kogwheel csapatot és assessment center szolgáltatásukat minden bizonnyal ajánlani tudom.