Vezetőként hozzuk ki a maximumot a cégünkből

Korábbi cikkünkben már kiveséztük a vezető és főnök közötti különbséget. A főnökök elvárják, követelik a munkát, pozíciójukból adódóan megkövetelik a tiszteletet, mintha ők felsőbbrendűek lennének.

A vezető azonban inspirál, segítséget nyújt, kivívja a tiszteletet, és nem kierőszakolja. Nagyon fontos szempont, hogy az alkalmazottak felnézzenek ránk, netán szeressenek is minket, ezáltal nagyobb eséllyel járnak be boldogan dolgozni, lojálisabbak, elégedettebbek lesznek.

Talán egy kicsit szerencsésebb helyzet, ha beosztottból lesz vezető, azaz végig járja a szamárlétrát, megtanulja a különböző folyamatokat, hiszen a jó vezető ismeri, és el tudja látni a cégnél az összes munkafolyamatot. Ha van egy profin, precízen kidolgozott munkavédelmi szabályzat a cégnél, mindenki biztonságban van, senkinek nem kell tartania attól, hogy baleset történik. Persze sajnos az esélye mindig megvan, még ha csak minimálisan is, de a szabálykövető magatartás minimalizálja a baleset előfordulását. A szabályok azért vannak, hogy megszegjük őket, tartja a mondás.

De ebben az esetben a később retorziók elkerülése végett érdemes betartani őket, hiszen egy apró hiba, és emberéletekbe kerülhet, a kisebbik baj egy vaskos pénzbüntetés. Tehát semmiképp sem tanácsos megkerülni a kiszabott feladatokat, mert sokkal több hátrányunk származhat belőle, mint előnyünk. A saját, és mások testi épségének megőrzése érdekében tartsuk be a szabályokat, és akkor nem érhet senkit baj.