Egy hihetetlen lehetőség, nem csak kötelező jellegű feladat!

Manapság már úton – útfélen a folyamatos fejlődés és fejlesztés lehetőségét és annak minden előnyét és persze fontosságát halljuk akármelyik cégvezetővel vagy cégtulajdonossal beszélgetünk. Persze ez teljesen egyértelmű, hiszen manapság az egyik legnagyobb probléma a minőségi munkaerő hiány, és a munkaerő elvándorlása. Nem nehéz beleérezni a helyzetünket annak a vezetőnek vagy tulajdonosnak a helyébe, akinek a kulcsemberét elcsábítja a konkurencia, amely manapság nem egy esetben akár igen nehéz helyzetbe, működésképtelen állapotba is tudna hozni egy-egy vállalatot. A folyamatos fejlesztés itt válik kulcskérdéssé, és az a helyzet, hogy ezen a szinten már nem elegendő arról beszélni, hogy a folyamatos egyéni és szervezetfejlesztés minden nagyvállalat számára kötelező feladat, hanem azt is látni kell, hogy annak minőségi és eredményei mérésre szorulnak és folyamatos figyelemmel kell kísérni a külső szakmai szolgáltató partner eredményeit.

Nekem már annak idején fixa ideálom volt, hogy minden téren a legjobbat akarom a vállalatom számára megadni, mert biztos voltam benne, hogy még az egészen egyszerű és picike feladatok minőségtelen kivitelezése is tudja veszélyeztetni egy profi és profi módon működő cég és nagyvállalat eredményeit. Én még a takarításért felelős partnert is gondos válogatás után szerződtettem le, hiszen a takarító személyzet hozzáfér a cégen belül minden szekrényhez, minden irodához, tovább megyek, ha véletlen egy szerződésekkel teli doboznak lába kél, mert mondjuk szemétként kidobják, felbecsülhetetlen és pótolhatatlan károkat szenvedünk el.

Ugyanilyen gondossággal válogattam azt a csapatot is, akit a tréning feladatokkal bíztam meg, így én most teljesen nyugodtan tudok aludni, és valóban semmi gondom nincs a munkavállalóim lojalitásával, motivációjával és elégedettségével, hiszen a Kogwheel csapatának assessment center szolgáltatása és coaching tevékenysége minden ilyen problémának elejét veszi. Hálás vagyok annak, hogy nem hagytam magam befolyásolni, és már annak idején felkerestem a legjobbakat erre a feladatra, mert már akkor éreztem, hogy ez nem csak valami kötelező hóbort vagy divat, hanem egy hihetetlen nagy lehetőség, mely akár hihetetlen nagy hiányossággá is alakulhat, komoly veszélybe is sodorhatja a vállalat működését.